Concept & Technieken

ALISSIMMO is ontworpen “alsof het voor onszelf is”…

Volgende aspecten in het opzet en de ontwikkeling van ALISSIMMO hebben onze extra aandacht gekregen:

Open communicatie & transparantie:

we hechten veel belang aan eerlijkheid en goede communicatie. Geen verborgen kantjes, geen verrassingen. We kiezen voor correcte aannemers en materialen en de Kopers kunnen meegenieten van de schaalvoordelen van het project.

Ruimte, rust & privacy:

er zijn doelbewust extra gronden aangekocht om alle bewoners de nodige ruimte & groen te kunnen bieden. Voor alle bewoners is er achteraan het gebouw niet enkel een Garage en Parking voorzien, maar ook “extra” gemeenschappelijk Groen voor het (samen) opzetten van een tuin, moestuin, speeltuigen, zwembad (?)…

Architectuur & esthetica:

Architecten Kellens – Bijnens hebben onze eisen en wensen vertaald in een mooie eigentijdse architectuur met een zeer heldere en praktische indeling. Eyecatcher qua look wordt zeker, en als eerste in Limburg, de toepassing van de nieuwste gevelsteen Imperia van Steenfabrieken Vandersanden, smal en langwerpig (24/4/9) in grijs/bruintinten met opbouw in smalbed en verwerkt in wildverband. Architecturale uitstraling verzekerd!

“Limburgs…”:

niet enkel het Architectenbureau, maar ook alle materialen & aannemers hebben hun roots in Limburg. We mogen toch een beetje chauvinistisch zijn?
inplanting bouwproject

BEN

Bijna Energie Neutraal: ALISSIMMO is ontworpen om te resulteren in een toekomstgericht gebouw met een E-peil<30. Onderstaande technieken en ingrepen leiden mee tot dit resultaat. Voor de Koper betekent dit alvast een vrijstelling van 50% van de Onroerende Voorheffing gedurende de eerste 5 jaren vanaf aankoop.
Bijna Energie Neutraa

Inrichting:

Op technisch vlak is een selectie gemaakt van de beste technieken. Maar ook voor het ontwerp en inrichting van de keuken, badkamer en vloeren zijn we zeer selectief geweest. De ervaring van onze professionele partners uit zich niet enkel in het ontwerp, maar ook het voordeel van de “scherpere” projectprijzen delen we graag met onze Kopers. En dit alles met oog voor detail.

BBT – Beste Beschikbare Technieken:

Voor alle technische disciplines is er nauw overleg geweest met de betrokken Studiebureaus en zijn de recensies bekeken van andere gebruikers. We maken namelijk enkel gebruik van technieken die zich reeds bewezen hebben in andere gelijkwaardige projecten én waar de gebruikers ook zeer tevreden van zijn:

  • Akoestiek: een afknapper bij vele appartementen waaraan wij extra aandacht besteed hebben. Voor de inpandige scheidingswanden is bijvoorbeeld gekozen voor een dubbelwandige Kalkzandsteen met variërende dikte (15/4/10). De betonvloeren & vloerisolatie worden eveneens uitgevoerd met focus op de optimalisatie van het akoestisch comfort.
  • Ramen & Deuren: hier kiezen we voor de TOP-profielen van REYNAERS. En niet enkel omwille van de esthetica en kwaliteit, maar nog meer omdat deze profielen onze hoge eisen en verwachtingen inzake akoestiek en thermisch comfort kunnen waarmaken.
  • Verwarming: ieder appartement wordt voorzien van een individuele Hoogrendement CV op Aardgas. Verwarmen doen we via Vloerverwarming. Voor extra comfort en snellere respons wordt per appartement ook een apart circuit vloerverwarming voorzien voor de Sanitaire ruimtes.
  • Zonnepanelen: voor elk appartement worden er een aantal panelen geïnstalleerd op het achterste Zuid-gerichte dak. Bijkomende zonnepanelen kunnen nadien en in onderling overleg tussen de eigenaars nog bijgeplaatst worden op het dak van de garages.